Memory Lane

In memoriam Frou Frou

Frou Frou Bochum

Siamsa All Inclusive.

Frou Frou in de categorie “in memoriam””. Hier zou ze niet mogen staan, ons lieve hondje….

Op 11 februari 2013 in mijn handen geboren – op 2 december 2019 in mijn armen gestorven. Onze heerlijke fantastische geweldige prachtige lieve schattige grappige Frou Frou. Ze is maar 6 jaar en 10 maanden oud geworden, voordat zij stierf aan de gevolgen van maligne lymfoom van de darmwand. We missen haar iedere minuut van de dag en zijn zo verschrikkelijk verdrietig….

Zij was de dochter van onze prachtige lieve Biscuit (Millviews Bells & Whistles) en Union Jack vom Gramzower Kloster.

Frou Frou’s stamboom: klik hier.

In memoriam Brutus

 

 

Brutus is op 9-7-1996 geboren bij familie Verheesen. Op 3-9-2010 hebben wij tot ons grote verdriet afscheid van hem moeten nemen. Brutus z’n gezondheid was sinds zijn 13de levensjaar niet meer optimaal te noemen. Hij had last van artrose in zijn voorpoten, hij had slappe achterpootjes (dat veroorzaakt werd door lumbosacrale instabiliteit) en in juli 2010 begon Brutus steeds kortademiger te worden en hoestte hij veel. De dierenarts constateerde hartproblemen. Hij kreeg daar medicijnen voor (Benakor, plaspillen en digitalis) maar helaas kon Brutus de medicijnen niet verdragen. Vooral de plaspillen maakte hem vreselijk ziek. Na 2 maanden begon de hoeveelheid vocht in zijn buik en borstholte dramatische vormen aan te nemen, kreeg hij het elke dag benauwder en was hij te moe om te hoesten. Dit en de rest van zijn slechte gezondheidstoestand heeft ons het moeilijke besluit doen nemen om afscheid van hem te nemen. Wij zijn intens verdrietig, we missen hem heel erg, maar we zijn ook dankbaar voor de 14 geweldige jaren die hij ons heeft gegeven.

Brutus z’n moeder was Caecillia Cilla Di Cynarchos en zijn vader was Rasti Vom Benrader Feld. Brutus was uiteraard gehoorgetest en de uitslag is BAER +/+, oftewel “beide zijde horend”.

Wij zouden alleen gaan kijken. Kijken, kijken en niet kopen. Ik ging bij de fokker op de grond zitten, tussen de puppy’s, een van de puppy’s rende naar me toe, sprong op schoot, likte en beet in mijn kin en ik was verliefd….. En zo kwam hij een paar weekjes later bij ons wonen.

Hij groeide op tot een prachtige, sterke kerel met een vrij grote bek tegen andere stoere reuen. Zo lief hij is tegen mensen, teefjes, kleine hondjes en andere huisdieren, zo’n grote klier kon hij zijn met andere honden. Hij heeft tot 2 weken voor zijn dood “zijn straat” nog geprobeerd te verdedigen tegen “lelijke indringers” (andere reuen).

In memoriam Linga

Linga 1-6-2004 – 29-9-2018. For always in our hearts.

Op 29 september 2018 is in de ochtend geheel onverwachts onze lieve mooie bijzondere Linga overleden. Blij als een kind ging zij mee wandelen met Leo (ik liep in het bos met de andere hondjes) en ongeveer 400 meter van ons huis zakte zij door haar pootjes…. Ze verloor daarbij vrijwel direct het bewustzijn. Leo heeft haar naar huis gedragen, mij gebeld (en ik ben zo snel ik kon naar huis gerend en gereden) en heeft haar hartmassage en mond op bek beademing gegeven, maar helaas heeft dat niet meer mogen baten. Na een paar minuutjes is zij in de armen van Leo, in haar zo geliefde tuin, overleden. Wij missen haar verschrikkelijk.

Linga’s stamboomnaam was Namara’s Pocketfull of Rainbows. Ze werd geboren op 1-6-2005 bij kennel Namaras. Haar moeder was de prachtige Namara’s End of the Rainbow (Dakota) en haar vader was de geweldige Magic Moonstone (Ezra). Waren wij al zeer verliefd op dit ras, is de echte heel diepe liefde met Linga heel hard en permanent toegeslagen. Zij was de leukste, liefste en geweldigste hond van deze wereld. Linga was een unieke hond met een prachtig stabiel en ietwat pittig karakter. Zij was onze prinses. We zijn Erna voor altijd dankbaar voor deze prachtige, unieke, geweldige, heerlijke hond!

Haar gewicht was: 28 kg. Haar schofthoogte was: 58 cm.