A nestje

Op 11 februari 2013 heeft Biscuit (Millviews Bells and Whistles) probleemloos geboorte gegeven aan 9 prachtige gezonde en sterke puppy’s!

Om meer te weten te komen over Biscuit, lees “Onze Honden, Biscuit“. Om meer te weten te komen over de verloofde van Biscuit, Union Jack vom Gramzower Kloster kun je kijken op: “de vader van dit nestje“.

Biscuit:                                                                Jack:

Omdat Biscuit homozygoot zwart is, zullen alle puppy’s van Biscuit en Jack zwart gevlekt zijn.

Het doel dat wij voor ogen hebben met het fokken van onze Siamsa pups is om hondjes op de wereld te zetten die mentaal en fysiek gezond zijn. En die bovendien qua uiterlijk van het juiste type zijn en zoveel mogelijk aan de rasstandaard voldoen. De basis daarvoor ligt onder andere bij de ouders van de pups. Biscuit heeft een heel lief, gezellig, grappig, en zachtaardig karakter. Jack heeft eveneens een heel prettig karakter. Hij is zeer stabiel, zachtaardig en hij is erg baasgericht. Beide honden zijn in fantastische goede gezondheid. En beide voldoen uitmuntend aan de rasstandaard. Wij vinden dat Biscuit en Jack elkaar zowel in karakter als qua uiterlijk heel mooi aanvullen. Ook de stambomen van Biscuit en Jack passen heel goed bij elkaar. Zoals ik ook in “de vader van dit nestje” heb beschreven, is het inteelt percentage van de combinatie Biscuit x Jack heel verantwoord.

Buiten dat de basis voor een mentale en fysieke gezondheid bij de ouders van de pups ligt, heeft de fokker ook een grote invloed op de pups. En daarom zullen wij onze pups 8 weken lang omringen met alle liefde en aandacht die zij nodig hebben, 7 dagen per week, 24 uur per dag. We zullen kosten nog moeite sparen om onze Siamsa pups de allerbeste start te geven.

Die beste start begint natuurlijk bij de verzorging van de moederhond. Biscuit is zelf een 3de generatie rauw, vers gevoerd hondje. Tijdens de zwangerschap (natuurlijk gedurende haar hele leven!) krijgt zij de allerbeste verzorging. Zij krijgt zelf samengestelde, rauwe, verse voeding, zij wordt niet preventief ontwormt (3 keer per jaar laten wij een mestonderzoek uitvoeren door het Veterinair Parasitologisch Laboratorium ‘Het Woud’), wij gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen tegen wormen, vlooien en teken en ook gebruiken wij geen chemische middelen in en rond het huis. Zij krijgt ruim voldoende beweging (we gaan iedere dag naar bos of strand) en alle aandacht.

Onze aanstaande Siamsa pups zullen 4de generatie rauw, vers gevoerde hondjes zijn en daar zijn wij met recht heel trots op!! Met het afspenen van de pups op rauwe, verse voeding leggen wij ook een basis voor een goede gezondheid. Meer over rauwe, verse voeding onder het kopje “voeding”.

Pup met stukje pens:

Op de leeftijd van 6 weken zullen de pups hun eerste vaccinatie krijgen. Niet tegelijkertijd met de gehoortest (die ook op de leeftijd van 6 weken plaatsvindt) omdat wij vinden dat vaccineren tegelijkertijd met een narcose (al is deze nog zo licht) te belastend is voor het lichaam van de pups. In overleg met de aanstaande puppy eigenaren kunnen we eventueel ook een titerbepaling laten uitvoeren (met een titerbepaling wordt bepaald wanneer de maternale immuniteit van de pup dermate is afgenomen dat de pup gevaccineerd moet worden).

Titerbepaling test:

Tussen de leeftijd van 6 en 7 weken worden de pups gechipt en gaan we voor de gehoortest naar Maarten Kappen in Eersel. Daarna komt iemand van de NCDH (Nederlandse Club voor Dalmatische Honden) nog een nestinventarisatie doen. En na de gehoortest gaan we de hondjes met hun nieuwe baasjes ‘matchen’. Dit doen we natuurlijk in overleg met elkaar, we kijken naar de wensen en voorkeuren en welk hondje het best bij de nieuwe baasjes en hun gezinssituatie past.

Natuurlijk groeien de pups op in de woonkamer. En wij stellen alles in werking om de pups zo goed mogelijk te socialiseren, door hen voldoende te prikkelen en stimuleren en hen kennis te laten maken met alle dingen des levens, maar ook door hen voldoende rust te gunnen. Pups hebben prikkels en stimulatie nodig, maar ook voldoende tijd om alle nieuwe dingen te verwerken. Vanaf de leeftijd van 3 weken brengen we de pups in contact met zoveel mogelijk grote en kleine mensen, we brengen ze in contact met onze andere honden, we laten hen kennis maken met allerlei huiselijke geluiden (TV, stofzuiger, radio, etc.). En vanaf de leeftijd van 4 a 5 weken mogen de pups lekker naar buiten om te spelen, te ravotten en meer van de wereld te verkennen. En op de leeftijd van 7 weken gaan we er met de pups op uit. We leren ze aan een riempje te lopen, we gaan naar de kinderboerderij zodat ze kennis kunnen maken met allerlei dieren, we gaan naar het tuincentrum, en naar een (nog niet al te drukke) winkelstraat. Zo wennen ze ook alvast aan autorijden. Ook laten we hen in deze periode kennis maken met honden van allerlei andere rassen.

Vanaf 8 weken mogen de pupjes met hun nieuwe baasjes mee naar huis. En hoewel vanaf dat moment het hondje eigendom is van het nieuwe baasje, blijft het hondje voor altijd in ons hart. En staan wij ook daarom altijd voor de nieuwe baasjes klaar, voor steun en advies.

Dit is wat je van ons kunt verwachten. Wij hebben echter ook verwachtingen van de nieuwe eigenaren van de Siamsa pups. Omdat wij ons zeer verantwoordelijk voelen voor het wel en wee van de door ons gefokte hondjes, willen wij graag in contact blijven. We verwachten echt geen wekelijkse updates (mag wel!), maar we vinden het wel fijn om zo nu en dan te horen hoe het gaat! Verder zoeken wij naar nieuwe baasjes die de hondjes een liefdevol huis bieden, waar zij deel uit maken van het gezin en waar voldoende aandacht en tijd is om het hondje te bieden wat het nodig heeft. Niet voor even, maar voor een heel leven. Dat moet in ieder geval de intentie zijn. Mocht er onverhoopt iets gebeuren waardoor de hond een andere baas nodig heeft, willen wij dit heel graag weten en helpen wij natuurlijk bij de herplaatsing.

Wil je graag meer weten over ons aanstaande nestje of heb je interesse in een pup uit dit nestje, neem gerust contact met ons op!

 

 

comments