Puppy plannen

**** Wij hebben geen pups en geen nieuwe puppyplannen ***** 

Onze plannen waren een LUA nestje te fokken met Frou Frou en Guinness. We hebben in 2017 een poging gedaan met kunstmatige inseminatie (sperma van Guinness is ingevroren naar Nederland getransporteerd) maar helaas is deze poging mislukt (de dierenkliniek waar zij is geïnsemineerd heeft Frou Frou ronduit op de verkeerde dagen geïnsemineerd). Dit waren de plannen (te mooi om waar te zijn…..) :

De vader van ons aanstaande nestje Is Fiacre’s I’ll Have Another At Rim Rock. Roepnaam Guinness. Guinness woont bij Chris Aranowski in Amerika van kennel : Soulryde Dalmatians. Guinness is 2013 geboren, hoort vanzelfsprekend aan beide oren, heeft een goede HD uitslag middels PennHip (0.38 en 0.39 – gemiddelde score voor een Dalmatische Hond is 0.40 en dat betekent zoveel dat Guinness ietsjes beter scoort dan gemiddeld). Guinness is heterozygoot voor het zogenaamde LUA (Low Urine Acid) gen, ook wel aangeduid als N/hu. En dat betekent weer zoveel dat Guinness geen uraatgruis aanmaakt en dit gezonde gen ook aan ongeveer 50% van zijn nakomelingen doorgeeft! Wij gaan ons eerste LUA nestje fokken, een droom die eindelijk uitkomt!

Voor meer informatie over LUA Dalmatiers: klik hier
Voor meer informatie over uraatgruis: klik hier

Guinness is qua karakter net een clown, hij is ondeugend en heeft een super lief karakter. Zowel zijn vader als zijn moeder hebben een heel fijn karakter. Zijn moeder is de ‘wereldberoemde Fiona’ (Fiacre’s First And Foremost). Fiona heeft zelfs een eigen wikipedia pagina! Fiona was de eerste LUA (Low Urine Acid) Dalmatiër in Europa en zij is  door Julie Evans (van Tyrodal Dalmatians) naar Europa gehaald. Julie heeft als een tijger gevochten om Fiona in Engeland bij de Kennel Club geregistreerd te krijgen en dat is Julie gelukt: Fiona is erkend als Dalmatische Hond!

Pedigree Exposed heeft een prachtig filmpje over Fiona, Julie Evans en over het Outcross Project gemaakt:

Fiona heeft 1 nestje gekregen bij Julie Evans en is daarna weer naar haar eigenaar in Amerika teruggegaan. Daar heeft zij een tweede nestje gekregen en daar is Guinness een zoon van. Ik ben er trots op dat Fiona’s zoon de vader wordt van onze puppy’s! Guinness z’n vader is Rim Rock’s Easy Ryder Bags. Ryder is een geweldige showhond, met een gigantische showcarrière maar hij is bovenal een genot om mee samen te leven, aldus zijn eigenaresse Chris 🙂 ! Guinness doet het trouwens zelf ook bepaald niet slecht op shows. Hij draagt de titel Champion en Grand Champion.

Guinness on the run:
Guinness7

Guinness op show
Guinness3

Guinness z’n hoofd. Prachthoofd! Mooie donkere ogen!
Guinness6

Over Frou Frou : Frou Frou is uitgegroeid tot een heerlijke leuke lieve schattige grappige hond. Ze ligt ’s avonds het liefst op schoot. Gedurende de dag komt ze met regelmaat een knuffel halen en deelt zij vooral graag kusjes uit. Rond haar loopsheid kan ze wel een beetje kattig doen tegen andere honden maar de rest van het jaar vindt zij andere honden heel leuk. Ze houdt van het jagen op vogeltjes (hoewel niet echt heel serieus) en ze is een heerlijke wildebras. Ze springt over slootjes en ze rent keihard door de bosjes, maar ze blijft keurig bij ons in de buurt en houdt ons prima in de gaten. Frou Frou is nog nooit één dag ziek geweest in haar leven. Ze heeft een goede eetlust (als pup was ze kieskeurig met eten) en ze heeft een perfecte spijsvertering. Ze heeft een prachtige gezonde vacht en huid, prima heupen (HD A) en een compleet gebit. Al met al is Frou Frou een hondje waarmee wij het aandurven.

Frou Frou op show (grappig detail, de keurmeester links is Julie Evans, Fiona’s Engelse mum):IMG_1990 (Medium)

Even knuffelen met de baas.
Frou Frou Bochum

Alle voetjes van de vloer!
????????????????????????????????????

Een cursus photoshop…..?

Verkleind1

Inteelt Percentage (COI) van de aanstaande pups : Over 10 generaties gemeten hebben de pups van Frou Frou en Guinness een inteelt coëfficiënt (COI) van 0% en daar worden wij heel blij van. Dit percentage houdt in dat Frou Frou en Guinness over 10 generaties gemeten geen gemeenschappelijke voorouders hebben. Maar is dit wat ze noemen een “outcross combinatie”? Wij vinden van niet want onder een “outcross combinatie” verstaan wij het paren van twee honden die totaal niet aan elkaar verwant zijn. En dat is bij Frou Frou en Guinness niet het geval. Hoewel Frou Frou en Guinness absoluut veel minder aan elkaar verwant zijn dan de gemiddelde Dalmatische Hond, hebben zij verder in de stamboom wel weer gemeenschappelijke voorouders. Over alle generaties berekend (ik heb tenminste 10 generaties in mijn stamboom-database staan maar voor veel honden ook rond de 35 generaties) hebben zij nog steeds een zeer laag inteelt coëfficiënt, namelijk 1,20%.

Stamboom pups: klik hier voor de stamboom

Hoewel we geen wonderen kunnen verrichten en ook niet kunnen toveren zijn alle ingrediënten aanwezig om uit deze combinatie gezonde, mooie pups te krijgen met een vriendelijk en prettig karakter.

Wij hopen dat veel pups van Frou Frou en Guinness zelf het LUA gen dragen en dus ook geen uraat-gruis aanmaken.  Mocht je interesse hebben in een pup uit dit nestje, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Het is wel raadzaam om eerst de informatie in “ons fokbeleid” door te nemen.