Onze Honden

Frou Frou

 

Frou Frou Bochum

Op 11 februari 2013 heeft onze prachtige lieve Biscuit (Millviews Bells & Whistles) het leven geschonken aan 9 heerlijke pups (zie Siamsa A nestje). Een van deze heerlijke pups is Frou Frou. Frou Frou’s stamboom naam is Siamsa All Inclusive.  Zij is BAER +/+ oftewel “beide zijden horend” (net als de andere 8 pups uit het Siamsa A nestje). Frou Frou’s vader is de geweldige Union Jack vom Gramzower Kloster.

Frou Frou’s stamboom: klik hier.

Frou Frou heeft een compleet gebit.
Haar schofthoogte : 55 cm.
Haar gewicht: 24 kg.
HD A.

Fritzi

Fritzi3

Fritzi is op 11 februari 2013 geboren. Zij is geboren uit onze prachtige lieve Biscuit (Millviews Bells & Whistles) en geweldige Jack (Union Jack vom Gramzower Kloster). Fritzi’s stamboom naam is Siamsa As it is in Heaven. Zij is BAER +/+ oftewel “beide zijden horend” (net als de andere 8 pups uit het Siamsa A nestje).

Fritzi’s stamboom: klik hier.

Fritzi heeft een compleet gebit.
Haar schofthoogte: 56 cm
Haar gewicht: 26 kg.
HD A.

Biscuit

Onze Biscuit. Onze trots. Onze schat. Onze prachtige lieve fantastische stammoeder. De geweldige mama van het Siamsa A nestje. Voor eeuwig zijn wij haar dankbaar voor de 9 geweldige puppy’s aan wie zij het leven geschonken heeft!

Biscuit haar stamboomnaam is Millviews Bells and Whistles. Zij is geboren op 18-02-2010. Zij is natuurlijk op gehoor getest en de uitslag is BAER +/+, oftewel “beide zijden horend” (zoals al haar broertjes en zusjes). Zij is gefokt door Stephanie Yates van de Dalmatische Honden kennel Millviews Dalmatiner – Caprilli Dalmatians in Duitsland – UK. Haar moeder is de prachtige lieve Caprilli’s Guardian Angel (Tegan). Haar vader knappe leuke Chilli Pepper in Raul (Carro).

Wij voelen ons vereerd dat Stephanie haar aan ons heeft toevertrouwd.

Biscuit heeft een compleet gebit.
Haar gewicht is: 26,5 kg.
Haar schofthoogte is: 56 cm.
Heupen: HD A.
Kleur: BBEE

In memoriam Brutus

 

 

Brutus is op 9-7-1996 geboren bij familie Verheesen. Op 3-9-2010 hebben wij tot ons grote verdriet afscheid van hem moeten nemen. Brutus z’n gezondheid was sinds zijn 13de levensjaar niet meer optimaal te noemen. Hij had last van artrose in zijn voorpoten, hij had slappe achterpootjes (dat veroorzaakt werd door lumbosacrale instabiliteit) en in juli 2010 begon Brutus steeds kortademiger te worden en hoestte hij veel. De dierenarts constateerde hartproblemen. Hij kreeg daar medicijnen voor (Benakor, plaspillen en digitalis) maar helaas kon Brutus de medicijnen niet verdragen. Vooral de plaspillen maakte hem vreselijk ziek. Na 2 maanden begon de hoeveelheid vocht in zijn buik en borstholte dramatische vormen aan te nemen, kreeg hij het elke dag benauwder en was hij te moe om te hoesten. Dit en de rest van zijn slechte gezondheidstoestand heeft ons het moeilijke besluit doen nemen om afscheid van hem te nemen. Wij zijn intens verdrietig, we missen hem heel erg, maar we zijn ook dankbaar voor de 14 geweldige jaren die hij ons heeft gegeven.

Brutus z’n moeder was Caecillia Cilla Di Cynarchos en zijn vader was Rasti Vom Benrader Feld. Brutus was uiteraard gehoorgetest en de uitslag is BAER +/+, oftewel “beide zijde horend”.

Wij zouden alleen gaan kijken. Kijken, kijken en niet kopen. Ik ging bij de fokker op de grond zitten, tussen de puppy’s, een van de puppy’s rende naar me toe, sprong op schoot, likte en beet in mijn kin en ik was verliefd….. En zo kwam hij een paar weekjes later bij ons wonen.

Hij groeide op tot een prachtige, sterke kerel met een vrij grote bek tegen andere stoere reuen. Zo lief hij is tegen mensen, teefjes, kleine hondjes en andere huisdieren, zo’n grote klier kon hij zijn met andere honden. Hij heeft tot 2 weken voor zijn dood “zijn straat” nog geprobeerd te verdedigen tegen “lelijke indringers” (andere reuen).

In memoriam Linga

Linga 1-6-2004 – 29-9-2018. For always in our hearts.

Op 29 september 2018 is in de ochtend geheel onverwachts onze lieve mooie bijzondere Linga overleden. Blij als een kind ging zij mee wandelen met Leo (ik liep in het bos met de andere hondjes) en ongeveer 400 meter van ons huis zakte zij door haar pootjes…. Ze verloor daarbij vrijwel direct het bewustzijn. Leo heeft haar naar huis gedragen, mij gebeld (en ik ben zo snel ik kon naar huis gerend en gereden) en heeft haar hartmassage en mond op bek beademing gegeven, maar helaas heeft dat niet meer mogen baten. Na een paar minuutjes is zij in de armen van Leo, in haar zo geliefde tuin, overleden. Wij missen haar verschrikkelijk.

Linga’s stamboomnaam was Namara’s Pocketfull of Rainbows. Ze werd geboren op 1-6-2005 bij kennel Namaras. Haar moeder was de prachtige Namara’s End of the Rainbow (Dakota) en haar vader was de geweldige Magic Moonstone (Ezra). Waren wij al zeer verliefd op dit ras, is de echte heel diepe liefde met Linga heel hard en permanent toegeslagen. Zij was de leukste, liefste en geweldigste hond van deze wereld. Linga was een unieke hond met een prachtig stabiel en ietwat pittig karakter. Zij was onze prinses. We zijn Erna voor altijd dankbaar voor deze prachtige, unieke, geweldige, heerlijke hond!

Haar gewicht was: 28 kg. Haar schofthoogte was: 58 cm.