Siamsa

Nieuws

28 februari 2011, Linga’s revalidatie:

Het is inmiddels 4 maanden geleden dat Linga geopereerd is aan gescheurde kruisbanden en een kapotte meniscus. En het herstel gaat langzaam. Dit heeft alles te maken met de enorme beschadiging die de klap tegen de boom heeft veroorzaakt, daar van binnen in die knie. Het herstel ging op een gegeven moment echt zo langzaam dat ik met Linga naar een fysio en manueel therapeut ben gegaan. Deze heeft Linga’s rugspieren losgemaakt en ons vooral veel ‘huiswerk’ meegegeven. Oefeningen om de spieren in de poot en bil te versterken. En Linga mocht van de peut voorlopig niet loslopen. Een hele opgave en Linga werd daar ook best wat narrig van. Maar, met de oefeningen die we van de therapeut kregen, versterkte haar spieren snel en sindsdien gaat het lopen ook beter. Sinds 1 week mag Linga af en toe weer loslopen en dat maakt haar gelijk weer vrolijk. Ze loopt nog steeds behoorlijk kreupel met de poot maar er zit ook nog steeds een stijgende lijn in!

 

 

 

18 februari 2011, Biscuit is 1 jaar geworden!

Vandaag vieren we Biscuit’s eerste verjaardag, hieperdepiep hoeraaaaa! We hebben vanmorgen een liedje voor haar gezongen, ze heeft haar lievelingseten gekregen en natuurlijk krijgt ze vandaag nog kadootjes en taart. Meer verjaardagsfoto’s onder “foto’s Biscuit”.

 

 

 

13 december 2010, even een update.

Linga is 6 weken gelegen geopereerd door Dr. Yolanda Krooshof. Zij heeft de afgerukte kruisbanden verwijderd en een groot deel van de meniscus. Ze heeft daarbij hechtingen aangelegd die de functie van de kruisbanden moeten overnemen. En dit wordt ondersteund door nylon ’teugels’ zoals ze die noemen. Het zijn zogenaamde kunst kruisbanden. De afgelopen 6 weken hebben we besteed aan de revalidatie van Linga. Linga kan nu redelijk lopen maar in draf gebruikt zij de poot nog niet. Voorlopig loopt ze nog wel aan een korte riem en gaat zij niet mee naar het bos. Heel langzaam laten we haar nu wel uit de bench (sinds enkele dagen). Poeh. Het is behoorlijk zwaar, de revalidatie! Zeker de eerste 6 weken moet je heel voorzichtig zijn omdat de hechtingen kunnen afscheuren. En dat zou een nieuwe operatie betekenen. De kunststof kruisband kan afgestoten worden door het lichaam, deze moet dan verwijderd worden, maar met wat mazzel gebeurd dat pas wanneer de hechtingen zich gevormd hebben tot littekenweefsel en de functie van de kruisbanden hebben overgenomen. We ploeteren dus nog even voort!

 

Met Biscuit gaat het uitstekend. Zij is onlangs voor het eerst loops geworden (6 november). Het is al een hele meid aan het worden! Haar karakter is werkelijk in 1 woord om te zoenen. Ze is ontzettend lief, schattig, zachtaardig, leuk en grappig. Een heel bijzondere combinatie waar wij zeer van gecharmeerd zijn. We houden echt intens veel van haar! Ze heeft in november aan haar eerste show meegedaan. Dat was voor haar de eerste keer en voor mij de eerste keer en geloof ik dat ik nog niet moet mopperen dat we met een B van Belovend de ring uit zijn gegaan.

 

Met Pinkel gaat alles prima. Zij is stokdoof, ruim 13 jaar oud en still going strong! Eigenlijk merk je aan haar nauwelijks dat ze al een dame op leeftijd is. Ze bemoeit zich overal nog mee, ze is dol op haar eten, ze speelt nog geregeld met Biscuit. Jeetje, we mogen eigenlijk helemaal niet mopperen:-).

 

 

 

29 oktober 2010, en soms blijf je pech houden….

Nou, het gaat lekker hier! Afgelopen dinsdag (26 oktober) heeft Linga een ongeluk gehad. Ze is met volle vaart tegen een boom gelopen. Ze sjeesde door de bomen (iets wat ze niet mogen van ons, maar soms toch doen), keek om of ‘haar pup’ wel ook mee kwam en rende snoeihard tegen een boom….. Haar linker achterpoot aan de ene kant van de (dunne) boom, haar lijf aan de andere kant….. Ik heb mijn schat nog nooit zo hard horen gillen! We wisten gelijk “dit is heel erg niet goed”. We zijn direct naar de dierenarts gereden, daar is onderzoek gedaan, foto’s gemaakt en de vervanger van mijn dierenarts dacht dat we geluk hadden en zij alleen gekneusd zou zijn. De dag erop liep ze nog steeds op 3 poten en ben ik terug gegaan naar onze eigen dierenarts. Die constateerde binnen een vloek en een zucht een afgescheurde voorste kruisband. En waarschijnlijk een beschadigde meniscus. Voor aanstaande dinsdag 2 november hebben we een afspraak bij Yolanda Krooshof (Hilversum). Zij is orthopedisch chirurg en zal Linga opereren. Bah. Dit is echt heel vervelend. Ze heeft stikveel pijn, de operatie is vrij zwaar en de revalidatie schijnt helemaal zwaar te zijn….

 

 

 

21 oktober 2010, het leven gaat door.

Het missen van onze grote vent gaat onverminderd door. De ergste echte fysieke pijn (in ons hart) begint heel langzaam wel wat minder te worden. De meisjes hebben inmiddels weer redelijk hun weg in het leven gevonden. Biscuit groeit heerlijk voorspoedig op. Ze is nu 8 maanden jong, stinkend eigenwijs, ontzettend lief, grappig en schattig. Ze luistert op het moment voor geen meter. Ze doet dingen waarvan ze best wel weet dat ze die niet mag (opspringen bijvoorbeeld) en doet dingen niet waarvan ze best weet hoe het moet (op haar plaats gaan en zitten bijvoorbeeld). Maar, we hebben geduld. Het is een kleuter en dat komt allemaal nog wel goed. Ze weegt op het moment 25 kilogram en ze eet 1100 a 1200 gram verse, rauwe voeding op een dag. Dat is best wel veel! Maar ze heeft het nodig, onze lekkere smurf. We zitten ook samen op ring-training bij de KC Zoetermeer, smurf en ik. En ze vindt het allemaal maar vervelend gedoe. Ja, ze vindt het wel leuk om met haar nieuwe vriendjes te spelen (vooral met de witte herder) maar dat netjes staan en netjes lopen…. Ze vindt het maar saai. Linga is nog steeds dol op ‘haar pup’ hoewel ze nu wel wat strenger begint te worden. En terecht. Want ze is af en toe echt stront vervelend:-). Kortom, het is een heerlijk stel schatjes bij elkaar.

 

 

 

30 september 2010, 27 dagen na het overlijden van Brutus.

We missen onze Brutus heel erg. Zijn energie, zijn aanwezigheid, zijn warmte en liefde, de balans die hij bracht aan ons leven en onze roedel. Het valt ons zwaar. We zijn natuurlijk ontzettend dankbaar dat we 14 jaar van hem hebben mogen genieten, maar het leven is niet het zelfde zonder hem. Het is onplezierig stil in huis. Raar he, lopen er drie hondjes en twee mensen rond, is het hier toch akelig stil. We hebben wel een mooi altaartje gemaakt waar zijn urn staat en waar we elke dag kaarsjes branden. Ook hebben wij een prachtige tekening van Brutus gekregen van Maja van Majart. Het altaar van Brutus en de prachtige tekening zijn te zien onder het kopje “foto’s Brutus”.

Op 28 september was ook de hanger (sieraad) met as van Brutus klaar. Hij is zo prachtig geworden! Ik draag Brutus in mijn hart en ziel maar nu ook een klein deeltje van hem fysiek op mijn hart. Het geeft me rust. Deze prachtige hanger van glas is gemaakt door kunstenares Caro van de Wijer van studio voor glas-kunst-zinnig-werk Amazing Projects (http://www.amazingprojects.nl).

 

 

3 september 2010, wij hebben afscheid moeten nemen van Brutus.

Het afschuwelijke is waarheid geworden. Op 3 september 2010, om 18:45 uur, hebben wij voor eeuwig afscheid moeten nemen van onze lieve, prachtige, mooie, stoere kerel Brutus. Hij is heel rustig ingeslapen. Maar het verdriet is groot en we missen hem zo… We konden niet verder met hem. Zijn poten wilde hem niet meer dragen en hij liep nog hooguit 20 meter mee, dan kon hij niet meer. Hij had in rust een hartslag van 160, soms 180 slagen per minuut. Hij had het de hele dag benauwd en er kwam steeds meer vocht in zijn buik te zitten. Ook wilde hij al 3 dagen niet meer eten. De medicijnen om het vocht af te drijven konden we hem niet geven omdat hij daar zo vreselijk ziek van werd. Dus hebben we al onze moed bij elkaar gepakt en hebben wij hem naar de dierenarts gebracht. We hebben hem daarna naar het crematorium gebracht en daar is hij direct gecremeerd. Zijn as zal op 4 september naar huis komen. Brutus lieve jongen, we missen je vreselijke….. Het is zo stil in huis….

 

 

 

 

 

25 juli 2010, Biscuit heeft een compleet gebit.

We hebben even getwijfeld of haar P4 kiezen in het ondergebit wel door zouden komen, omdat eerst haar P3’s gewisseld waren. En de theorie is dat P3’s later doorkomen dan de P4’s. Maar, Biscuit heeft bewezen dat deze theorie niet altijd klopt. Vanmorgen zagen we dat haar beide P4’s zijn doorgekomen. Ze heeft dus een compleet gebit en daar zijn we blij mee!

 

 

23 juli 2010, het gaat niet goed met Brutus.

Brutus was de afgelopen dagen hijgerig. En zodoende zijn we met hem naar de dierenarts gegaan. Brutus heeft problemen met zijn hart. Zijn hart moet te hard werken om al het bloed rond te pompen en bovendien is zijn hartslag onregelmatig. Hij heeft 3 soorten medicijnen gekregen; Benakor, Furosoral en Digoxine. Sinds hij deze medicijnen krijgt, heeft hij geen eetlust meer… Wij hebben het gevoel dat we in de laatste fase van zijn leven zijn beland. Op zich zijn we er redelijk rustig onder. Tenslotte heeft onze vent al een prachtige leeftijd bereikt. Maar we beseffen ook dat we nog niet goed beseffen dat we hem ooit voor altijd moeten missen…

 

 

12 juli 2010, we hebben een mijlpaal bereikt, Brutus is 14 jaar geworden.

Onze allerliefste Brutus is 14 jaar geworden! En dat hebben we gevierd. Hij is oud, heeft het met dit warme weer best zwaar, loopt moeilijk, komt soms niet meer overeind, laat soms een keuteltje vallen, maarrrr, hij is er nog en geniet van het leven en wij genieten van hem. Het heeft iets heel moois en aandoenlijks om zo’n prachtige, sterke, knappe kerel een oud mannetje te zien worden. We hopen nog heel lang van hem te mogen genieten.

 

 

26 juni 2010, Biscuit groeit en groeit en bloeit……..!

Ze is inmiddels 18 weken (en 3 dagen) oud en weegt 17,6 kg! Ze groeit en bloeit en is stout en lief en bijzonder! Al zeggen we het zelf, het is een heerlijk, zalig, schattig hondje! We zijn dolblij met haar. En we lachen ons elke dag weer slap om haar gekke malle grappen en grollen. Ze springt en spettert in het water, ze geniet van haar leven, ze geniet van haar eten (ze eet echt alles! Ik kan niet eens zeggen wat haar lievelings eten is, ze vindt sardientjes net zo lekker als haaskarkas en zelfs haar groentenmix eet ze met smaak), kortom, het leven is een feestje!

 

 

Twee van haar lieftallige broertjes zoeken nog een nieuw, leuk en lief baasje. Kevin en Happy. Beide twee hele lieve, vrolijke, open/vrije jongens die perfect gesocialiseerd worden.

Dit zijn Kevin en Happy in hun nieuwe badjasjes:

 

Dit is Kevin:

Dit is Happy:

 

 

 

30 mei 2010, Linga’s gezondheid en Biscuit’s groei:

De afgelopen weken hebben we diverse keren bloed bij Linga laten prikken en is dit door Dorothea geanalyseerd. Het ureum en creatinine gehalte zijn nog steeds hoger dan wat als normaal wordt beschouwd. Aangezien Linga’s gezondheid nog steeds (gelukkig) heel goed te noemen is en aangezien zij toch minder drinkt dan in het begin van deze aanval, hebben we besloten pas over een paar weken opnieuw bloed te prikken en te kijken hoe het er dan voor staat.

Ondertussen groeit onze Biscuit ‘de pan uit’. Ze is vandaag 14 weken + 3 dagen oud en ze weegt 13 kilo. Ze eet momenteel 900 gram BARF per dag. Verder is zij een fantastisch hondje! Ze is lief, ze is schattig, speels, grappig, ze is dol op andere honden, dol op mensen, dol op kinderen van alle leeftijden, ze loopt al heerlijk met de groep mee en gaat braaf in haar buggy als we vinden dat ze genoeg gelopen heeft. Linga is nog steeds dol op haar, Brutus houdt van haar en Pinkel begint haar zo langzamerhand ook steeds leuker te vinden. We zagen er een beetje tegenop, om met 4 honden in dit huis te wonen maar het valt ons erg mee. Het loopt gewoon lekker, met dit clubje bij elkaar.

 

 

29 april 2010, Millview Puppy’s:

Er zijn nog een paar prachtige, mooie, lieve, goed gesocialiseerde puppy’s (reu en teef) te koop bij kennel Millview Dalmatiner. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stephanie Yates:

http://www.millview.org/index.php/en/contact-us.

 

 

27 april 2010, onze zorgen om Linga:

De afgelopen week hebben wij in de grootste zenuwen gezeten om onze Linga. Bij onze terugkomst in Nederland, na het ophalen van Biscuit, dronk en plaste Linga erg veel. Vorige week bleek bij de dierenarts dat haar urine niet goed geconcentreerd was en bleken haar nierwaardes in haar bloed niet goed. Linga is in behandeling geweest bij onze lieve vriendin en dierenarts Dorothea Pronk en na 5 dagen zenuwen en zwoegen lijkt het er nu op dat Dorothea Linga er weer bovenop heeft gekregen. De waardes zijn nog steeds niet helemaal in orde, maar er lijkt toch sprake van herstel. Wij zijn Dorothea voor altijd dankbaar voor haar fantastische handelen! En we hopen dat de waardes nog zullen verbeteren. Aanstaand weekend zal Dorothea opnieuw bloedonderzoek doen.

 

 

27 april 2010, onze blijdschap met Biscuit:

Ondanks alle stress en verdriet, genieten wij intens van onze Biscuit. Zij is werkelijk een buitengewoon heerlijk, schattig, open, vrij, lief, stout, prachtig, zalig pupje. Ze was direct al zindelijk, is heerlijk gesocialiseerd met alles rondom en in huis, ze is fantastisch vrij met alles wat ze voor het eerst tegen komt, ze eet als een dijker en ze is werkelijk geweldig met Linga, Brutus en Pinkel. Linga is zo dol op haar, zij heeft haar als haar kind geadopteerd. Ze spelen samen, ze slapen samen in de mand, Linga wast haar en voedt haar op. Wij zijn Stephanie voor altijd dankbaar voor dit heerlijke wondertje!

 

 

17 april 2010, Biscuit is thuis:

Wij zijn donderdag 15 april gearriveerd in Duitsland, bij Stephanie, Paul en Philip en hebben op vrijdagochtend onze Biscuit mee naar huis genomen! Na een lange autoreis van 11 uur, is zij eindelijk thuis. Onze kleine meid heeft zich in de auto zo voorbeeldig gedragen dat we werkelijk zo enorm trots op haar zijn. We hadden Pinkel en Linga meegenomen, dus die heeft zij op de terugreis al ontmoet. Brutus heeft zij thuis ontmoet. Alle ontmoetingen zijn zeer voorspoedig gegaan. Het is alsof ze hier al jaren woont en we zijn ongelofelijk verliefd op haar! Ze is zo ontzettend lief, open, vrij en zachtaardig. We genieten met volle teugen!

 

 

5 april 2010, meet Biscuit:

We zijn afgelopen weekend afgereisd naar Duitsland om ons puppy uit te zoeken. En dat is gelukt! We hebben onze Biscuit uitgezocht en zijn in de zevende hemel met onze keuze. We hebben een heerlijk weekend gehad bij Stephanie, Paul, Philip en hun heerlijke, lieve, mooie honden Tara, Fancy, Holly, Lucy en natuurlijk Tegan en haar prachtige puppy’s. De puppy’s hebben echt de allermooiste puppy-speeltuin die ik ooit in mijn leven gezien heb! Nadat Stephanie ons uitgebreid had voorgelicht over de goede en minder sterke kanten van de puppy’s, was de keuze voor mij eigenlijk heel snel en gemakkelijk gemaakt.

Dit is Biscuit, Millviews Bells and Whistles:

Meer foto’s van de geweldige puppy-speeltuin, de broertjes en zusjes van Biscuit, de mama van Biscuit en hoe de puppy’s worden opgevoed door Tante Tara, Holly en Lucy kun je hier vinden: http://www.millview.org.

 

 

 

1 april 2010 gehoortest puppy’s Millview Dalmatians:

Vandaag was de gehoortest van de puppy’s en ik kreeg zojuist fantastisch nieuws! Alle 12 puppy’s zijn aan beide zijde horend! Dit is reden voor een klein feestje!

 

 

31 maart 2010 individuele foto’s puppy’s Millview Dalmatians:

De individuele foto’s van de puppy’s zijn op de website van de fokker gezet! De puppy’s hebben inmiddels ook allemaal een stamboomnaam. En ze groeien als kool! Dit weekend reizen Leo en ik af naar Duitsland om live naar de puppy’s te gaan kijken. Eindelijk! Wij zullen dan ook naar alle waarschijnlijkheid onze keuze maken.

 

 

 

19 februari 2010 puppy’s geboren:

Gisteren, 18 februari 2010, is Tegan bevallen van 12 prachtige gezonde kinderen! Er zijn in totaal 7 teefjes geboren en 5 reutjes. Aangezien 2 van de teefjes een kopvlekje heeft, hebben wij keuze uit 5 teefjes. Jippie! Van de 5 teefjes is er 1 bruin gevlekt en zijn er 4 zwart gevlekt. Tegan heeft de bevalling uitstekend gedaan. Ze was super relaxed en heeft de pups moeiteloos op de wereld gebracht. Ze is nu wel moe en ligt lekker te rusten. Wij zijn in de wolken!

 

 

 

11 december 2009 Tegan is loops geworden:

Op 7 december is Tegan loops geworden! Stephanie zal volgende week woensdag naar Estonia afreizen voor de dekking. Het aftellen gaat beginnen! Als alles volgens plan gaat, zullen de pups rond 20 februari geboren worden en zal ons pupje midden april 2010 bij ons komen wonen. We zijn nu al zenuwachtig!

 

 

 

2 november 2009: ons pupje zal geboren worden uit:

Tegan:

Carro:

Dit zijn Caprilli’s Guardian Angel – “Tegan” en Ch. Chili Pepper in Raul – “Carro”. Deze winter zal Tegan gedekt gaan worden door Carro. Als alles goed gaat en als er een geschikt teefje uit deze mooie, bijzonder combinatie geboren gaat worden: dan zal zij bij ons komen wonen. Wij hopen en duimen dat er in 2010 een Millview meisje bij ons komt wonen!


 

Brutus is gewond!

Brutus heeft een raar uitgroeisel aan zijn poot. Ooit is hij daaraan geopereerd, heeft men het groeisel verwijderd. Het bleek gelukkig goedaardig maar nu, jaren later, is het is toch weer gaan groeien. Dus hebben we het onder plaatselijke verdoving door onze dierenarts weg laten halen. En om te voorkomen dat hij nu aan de krammetjes gaat zitten vreten, heeft hij een door Leo gefabriceerde nekkraag om. En dat werkt goed! Beter dan de kap! Maar hij vindt zichzelf wel zielig….

 

 

9 juli 2009: Verjaardag Brutus

Vandaag, 9 juli 2009, is onze Brutus 13 jaar geworden. Dat vieren we natuurlijk met taart.