Biscuit en shows

Zo. Weer eens een update op het Siamsa blog. Afgelopen weekend (2 juli) zijn we op de buitenshow in Echt geweest. Dit was de derde keer dat Biscuit geshowd werd. En ondanks mijn gebrek aan show-ervaring en de zenuwen, haalde we toch een 3U (uitmuntend) in de jeugdklasse. En daar was ik hartstikke blij mee!

Te meer daar ik de eerste show in Bleiswijk niet zo leuk vond. Biscuit ging in telgang en we kregen een B (van belovend). Dat was dus de eerste hobbel die we moesten nemen, hoe Biscuit uit telgang te krijgen! En daar was Anne, met briljant advies (Biscuit gaat aan het showlijntje bijna niet meer in telgang).

De tweede show in Oss was ook niet zo leuk, daar hadden we een keurmeesterwissel en vond de Amerikaanse keurmeester dat Biscuit Niet Te Beoordelen was, omdat ze zich niet liet betasten. Biscuit deed een paar passen achteruit toen de keurmeester aan haar hoofd zat. Gebrek aan ervaring van mij en Biscuit tot-en-met en ik had geen flets idee hoe ik dat nou op moest vangen! Gelukkig heeft Anne me ook hier weer geholpen met hints en tips en daar ben ik haar heel dankbaar voor!

Hoe dan ook, afgelopen zaterdag ging het best leuk in Echt, liet Biscuit zich uitstekend betasten (ik ben even naast haar geknield maar dat was niet eens nodig. En ze kreeg serieus een grondige gebits-inspectie maar ze vond het allemaal best). Ik heb een hele gezellige dag gehad! Henneke en Dorothea waren met me meegegaan en dat was super!

Ik kreeg het volgende keurverslagje van de keurmeester (Dhr. Coppens):

“16 mnd, aansprekend teefje, goede maat, goed hoofd, oor, mooi donker oog, schaargebit, goede hals, goede topline, al een beste ribbenkast. Voor voldoende, achter goed gehoekt. Fraaie vacht en bevlekking. Gaat vlot en licht steppend. Fraaie presentatie”.

 

comments