Biscuit meets Jack

Op dinsdagavond (11 december) om 20:00 uur kregen we van de dierenkliniek in Sleeuwijk te horen dat Biscuit’s eisprong had plaats gevonden. De progesteronwaarde was 7,6 ng/ml. Het avontuur kon beginnen! En zo zijn we op dinsdagnacht in de auto gestapt om naar Gramzow te rijden. Aangezien slecht weer was voorspeld (gladheid en sneeuw), rekenden we op een reis van 12 uur. En zo kwamen wij woensdag aan het eind van de middag in Gramzow aan, bij Petra en Jurgen. We zijn met open armen ontvangen en we hebben twee heerlijke dagen gehad.

Onderweg:

Woensdagavond ontmoette Biscuit en Jack elkaar voor het eerst en het was liefde op het eerste gezicht! Maar van een dekking wilde het nog niet komen. Ze wilde wel maar de tijd was blijkbaar nog niet rijp. Leo en ik keken onze ogen overigens uit. Ik had Jack natuurlijk al eerder gezien maar het is toch spannend, om zo’n hond na zoveel maanden weer te zien. En ik was toch ook wel ietwat gespannen over hoe Leo zou reageren op Jack…. Dat werd al gauw duidelijk! Leo was verrukt over Jack! Hij zei eigenlijk direct “allemachtig Lizzy, wat een prachtige hond. Wat is hij lief en leuk en mooi. Wat heb je hem goed uitgekozen!!”. Ik werd er helemaal blij van!

Op donderdagmorgen (13 december) zijn we teruggegaan. Biscuit begon in de auto al te joelen, rende gauw door de hal, door de eetkamer, door de keuken en stond bij de deur te trappelen van ongeduld om haar prins weer te ontmoeten :). En ja hoor, het was “hee hoi, wil je verkering” en binnen twee minuutjes vond er een perfecte dekking plaats.

De ochtend erop heeft er nog een dekking plaats gevonden, hoewel deze al niet meer met hetzelfde enthousiasme plaats vond. Leo en ik zijn er van overtuigt dat donderdag de dag was. Donderdag was de hoofdmaaltijd met champagne en vrijdagochtend was het toetje :). Na de dekking zijn we onze terugtocht begonnen. Aangezien het flink sneeuwde, wilde we niet te laat vertrekken. Onderweg begon de zon te schijnen en hebben we een perfecte terugtocht door Duitsland gehad! We staken de Nederlandse grens nog niet over of het begon te regenen en we zeiden tegen elkaar “we zijn weer thuis hoor” 🙂

Dankzij Jurgen en Petra en hun twee lieve kinderen hebben we 2,5 heerlijke dagen in Gramzow gehad. Ik denk dat Leo en ik nog wel vaker terug zullen gaan. We hebben het erg naar ons zin gehad en ja, nu begint het spannende wachten! Over 21 dagen gaan we meedoen aan een onderzoek en wordt er een urine test bij Biscuit gedaan om vast te stellen of zij drachtig is. Wanneer we 28 dagen (ongeveer) verder zijn, zullen we in Sleeuwijk een echo laten maken. En dan hopen we in februari 2013 onze puppies te mogen verwelkomen. Ohhh, wat is dit spannend!!! Wordt vervolgd!

Gramzower Kloster:

 

comments