De “puppy’s” Frou Frou en Fritzi

Fritzi en Frou Frou zijn nu ruim anderhalf jaar. In februari 2015 worden zij al weer twee! Wat vliegt de tijd! We noemen ze nog steeds “onze kleintjes” en “onze puppy’s”. Ja, ze blijven toch een beetje “onze baby’s”. Dat komt vast omdat zij bij ons geboren zijn. En Biscuit hun moeder is. Maar goed, onze twee kleintjes hebben zich geweldig ontwikkeld. Ze hebben beide een heerlijk karakter, hoewel ze behoorlijk verschillend zijn, Fritzi en Frou.

Frou Frou is heel lichtvoetig en vrolijk, buiten zeer zelfstandig, slim en snel. Binnen een popje, een liefje, een prinsesje. Buiten jaagt ze achter de vogeltjes, rent regelmatig in d’r eentje gezellig even de bosjes in, zelfstandig en vrij, En vrolijk. Ze vindt het leven 1 groot feest. Maar ze heeft niet perse een ander nodig om in de feestvreugde te delen. Ze is gewoon een zeer tevreden en schattig meisje. Binnen ligt zij graag urenlang op schoot en als je tegen haar praat of haar eigenlijk alleen al aankijkt (en haar in d’r donkere oogjes kijkt), moet ze zoenen zoenen zoenen. Zo lief! Eigenlijk is zij wel een beetje ons (verwende) prinsesje. Ze komt ook graag zo maar tussendoor even een knuffel halen. Ons schatje! Qua uiterlijk is Frou Frou onze ‘spijker’. Ze is taai, ze is keihard gespierd, er zit geen gram vet op. Ze is hard en droog. Eten heeft ook nog steeds niet de grootste prioriteit in haar leven. Dat was als pup al zo, dat is nog steeds zo. Ze eet wel graag hoor en ze eet probleemloos 1 kilo verse rauwe voeding. Maar ze is er altijd 2 keer zo lang mee bezig als Fritzi.

Fritzi loopt buiten een beetje met de meute mee. Als Frou achter een vogel aanrent, rent ze mee. Hoewel ze zelf volgens mij niet helemaal snapt waarom. Hahaha. Maar ze doet dat, omdat een ander het doet. En verder is Fritzi lief lief lief lief lief. Ze lacht heel veel en uitgebreid (ook wel een beetje omdat ze weet dat het werkt), ze zoent als de beste en ze is aandoenlijk, zacht, warm, groot, een beetje lomp. En lief. Fritzi lijkt soms een beetje traag (ze leert niet zo heel snel) maar als het op eten aan komt is zij de slimste en de snelste die er is. Ze is ook buitengewoon slim in het bespelen van Leo en mij. Als ze dingen doet die ze niet mag en je staat op het punt om haar op d’r lazer te geven, begint ze tegen je te lachen. Ik geef even een voorbeeld. Ze staat met haar voorpoten tegen het aanrecht, ze wil er iets af jatten en met dat je een brul wil geven “Fritzi foei” begint ze met haar kreukelneus uitgebreid te lachen! Ja, wat doe je dan….?

Oh, wat houden we van beide! Ze zijn echt een aanwinst!

In 2015 gaan we beide laten röntgenen op HD.

Met Linga en Biscuit gaat het overigens ook fantastisch! Biscuit is zo lief en zo gezellig en vrolijk. Ze is eigenlijk weer helemaal onze prinses, oh, we houden zoveel van haar! Linga is fantastisch. Ze wordt steeds aanhankelijker en ze is zooo lief. Ze is dol op de puppen trouwens. Alsof het haar kinderen zijn. Ze beschermt ze ook echt, als we in het bos lopen. Linga is nu 9,5 jaar jong en ze ziet eruit en gedraagt zich als een jong veulen. Al met al zijn wij diep gelukkig met onze roedel!

comments