De puppy’s zijn er

Zaterdag op zondag werd Biscuit al behoorlijk onrustig. Ze lag veel in de werpkist en ze hijgde veel. Dus we hebben mijn bed alvast naar beneden gesleept. Die nacht natuurlijk geen oog dichtgedaan want Biscuit was driftig aan het graven. Graven. En graven.

Zondag zeiden Leo en ik al tegen elkaar “dat gaat niet lang duren”. Om 14 uur ’s middags zag ik dat ze begon te rillen. Ik nam de koorts op en zag dat Biscuit’s temperatuur gedaald was naar 36.5. We wisten nu dat de pups zeer binnenkort geboren zouden gaan worden.

Gisterenavond besloten we om een uur of 23:00 uur naar bed te gaan, Biscuit besloot dat de werpkist niet langer haar ideale plek was en ging bij mij op bed liggen. Ach, ook goed, gezellig! Om 00:00 uur schoot Biscuit ineens overeind, ik zag een vruchtblaasje naar buiten komen, ik wilde heel hard naar boven gillen “Leo, er wordt een pup geboren” maar ik wist dat Biscuit daar misschien van zou schrikken en dus hield ik mij sterk. Biscuit rende de werpkist weer in en zo oer als zij is trok zij de pup (terwijl ze stond) zelf naar buiten, maakte ze het vlies open, beet ze de navelstreng door en waste ze de pup. Alsof ze het al vaak zat had gedaan! Ik was zo trots! Toen zij op haar gemak haar nieuw geboren kind aan het wassen was, liep ik naar de trap en riep naar Leo “schat, pup nummer 1 is gearriveerd”. Ik hoor “dat meen je niet?!?!?” en daar kwam Leo in ochtendjas naar beneden gesneld!

Direct heb ik Henneke en Dorothea gebeld. Dorothea zou in de auto springen en naar Henneke toe rijden (zodat ze beide in 1 keer binnen zouden komen, minder belastend voor Biscuit). Biscuit vond dat in eerste instantie niet zo geweldig, blafte wat, tot ze zag dat het haar tantes waren. Toen was het goed. In de tussentijd was pup 2 geboren en met dat Henneke en Dorothea met koffie in hun hand zaten, gaf zij geboorte aan nummer 3. 

Echt binnen no-time bracht ze pup na pup ter wereld. Om 06:15 uur kwam er een teefje ter wereld die met haar kop er al uit was maar de rest kwam niet. En waren op dat moment ook geen sterke weeen. Met een dot glijmiddel heb ik binnen gevoeld wat er aan de hand was en besloot ik de pup zachtjes naar buiten te trekken. Dat lukte! Helaas kwam even daarna een nieuw pupje dood ter wereld. En daar moesten Leo en ik wel even een traantje om laten….

Wij zijn ontzettend dankbaar dat Biscuit helemaal gezond door de bevalling heen is gekomen. En we zijn ontzettend blij met 9 prachtige puppy’s. Vijf schitterende meisjes en vier schitterende stoer jongens. Leo en ik willen Dorothea en Henneke ongelofelijk bedanken voor hun aanwezigheid, hulp en steun. We willen onze leden van Barfplaats bedanken voor alle lieve bemoedigende berichten die gisteren en vandaag (zelfs gedurende de nacht) werden gepost. Diverse leden van Barfplaats zijn zelfs wakker gebleven om dit samen met ons te beleven. Hoe bijzonder is dat?!

Hier komen ze dan, onze prachtpuppen!

1st geboren pup, reutje, 318 gram

2de geboren pup, teefje 320 gram

3de geboren pup, reutje, 400 gram

4de geboren pup, teefje, 366 gram

5de geboren pup, reutje, 362 gram

6de geboren pup, teefje, 328 gram

7de geboren, teefje, 344 gram – slechte foto, die doen we over

8de pup geboren, reutje, 294 gram

9de pup geboren, teefje, 404 gram

10de geboren pup is helaas dood geboren. Compleet gaaf en prachtig.

Biscuit heeft 10 puppen in nog geen 7 uurtjes tijd ter wereld gezet. Wij vinden dit een prestatie van wereldformaat! We zijn zo ontzettend trots op ons meis!

comments