Even een update.

Linga is 6 weken gelegen geopereerd door Dr. Yolanda Krooshof. Zij heeft de afgerukte kruisbanden verwijderd en een groot deel van de meniscus. Ze heeft daarbij hechtingen aangelegd die de functie van de kruisbanden moeten overnemen. En dit wordt ondersteund door nylon ’teugels’ zoals ze die noemen. Het zijn zogenaamde kunst kruisbanden. De afgelopen 6 weken hebben we besteed aan de revalidatie van Linga. Linga kan nu redelijk lopen maar in draf gebruikt zij de poot nog niet. Voorlopig loopt ze nog wel aan een korte riem en gaat zij niet mee naar het bos. Heel langzaam laten we haar nu wel uit de bench (sinds enkele dagen). Poeh. Het is behoorlijk zwaar, de revalidatie! Zeker de eerste 6 weken moet je heel voorzichtig zijn omdat de hechtingen kunnen afscheuren. En dat zou een nieuwe operatie betekenen. De kunststof kruisband kan afgestoten worden door het lichaam, deze moet dan verwijderd worden, maar met wat mazzel gebeurd dat pas wanneer de hechtingen zich gevormd hebben tot littekenweefsel en de functie van de kruisbanden hebben overgenomen. We ploeteren dus nog even voort!

 

Met Biscuit gaat het uitstekend. Zij is onlangs voor het eerst loops geworden (6 november). Het is al een hele meid aan het worden! Haar karakter is werkelijk in 1 woord om te zoenen. Ze is ontzettend lief, schattig, zachtaardig, leuk en grappig. Een heel bijzondere combinatie waar wij zeer van gecharmeerd zijn. We houden echt intens veel van haar! Ze heeft in november aan haar eerste show meegedaan. Dat was voor haar de eerste keer en voor mij de eerste keer en geloof ik dat ik nog niet moet mopperen dat we met een B van Belovend de ring uit zijn gegaan.

 

Met Pinkel gaat alles prima. Zij is stokdoof, ruim 13 jaar oud en still going strong! Eigenlijk merk je aan haar nauwelijks dat ze al een dame op leeftijd is. Ze bemoeit zich overal nog mee, ze is dol op haar eten, ze speelt nog geregeld met Biscuit. Jeetje, we mogen eigenlijk helemaal niet mopperen:-).

comments