Fokkerstour Raad van Beheer

De Raad van Beheer heeft 3 lezingen georganiseerd voor fokkers waar ik naar toe ben geweest. De lezingen van Kor Oldenbroek, Jack Windig en Piter Bijma waren zeer interessant. OK, de basis kennis over genetica zou bij iedere fokker aanwezig moeten zijn, maar mij ging het meer om het onderdeel inteelt/verwantschap en hoe daar verstandig mee om te gaan. En op dat gebied is mij weer veel meer duidelijk geworden. Wij hebben als fokkers nog een hoop werk te verzetten en de crux daarbij is samenwerking. Want in je eentje begin je als fokker niks. In je eentje houd je je ras niet gezond. Je moet met elkaar zorgen dat de verwantschap van je ras niet te veel en niet te snel toeneemt. Ik ben benieuwd waar de toekomst ons gaat brengen! Voorlopig vond ik deze tour 1 flinke stap in de goede richting.

 

comments