Kampioen Clubmatch NCDH 7 juli 2013

Op 7 juli 2013 was de NCDH kampioen Clubmatch. Leo en ik hadden Fritzi en Frou Frou ingeschreven en Dorothea had Patsy ingeschreven. In de baby klasse onder de keurmeester Rudy Smits. We kregen de volgende rapportjes:

Fritzi: “Mooie belijnde zeer vrouwelijke, elegante teef van 5 mnd. Mooi bevlekt. vrouwelijk hoofd met mooi oog, oor en gebit. Zeer mooie hals en voorborst. Goede opperarm. Mooie bone en voeten. Goede borstdiepte en lichaamslengte. Prachtige rug, croupe en achterhandhoeking. Mooie staartdracht. Gaat vlot en uitgrijpend door de ring. Gaat voor nog iets los in beweging. Zeer correct ringgedrag. Goede handling. Veelbelovend”.

Frou Frou: “5 mnd oude teef van een goed type. De zware bevlekking loopt wat in elkaar over. Mooi hoofd, correct oor, donker oog, schaargebit, mooie hals, zeer mooie voorborst, goed bone en voeten. Correcte ribpartij van goede diepte. Lichaam van goede lengte. Sterke rug maar nog iets ronding ter hoogte van de lendenen. Goede achterhandhoeking. Gaat vlot en uitgrijpend door de ring. Nog iets los in polsbeweging. Veelbelovend”.

Patsy: “5 mnd oude teef van goed type; goed hoofd, oog, oor en gebit; correcte hals en voorborst; goed bone en voeten; borst met mooie diepte en welving; goede rug; correct gehoekte achterhand; gaat vlot door de ring met goede stuwing en parallel voor en achter; correcte bevlekking. Veel belovend”.

Ik durf gerust te zeggen dat ik trots ben. Mega trots. Alle 3 de puppen hebben zich gisteren geweldig gedragen. Het was de eerste keer dat onze smurfjes op een show waren. En voor ons begon de dag al vroeg. Om 5 uur ging de wekker en om 7 uur waren we in Dog Center. De dag eindigde pas om 20:30 (en we waren om 21:30 uur thuis) en al die tijd hebben ze zich zo keurig en relaxed gedragen!! En het is eigenlijk best sneu want ze zitten toch gewoon een goed deel van de dag in een bench…. met dat hete weer… Terwijl iedere hond toch liever lekker door het bos scheurt! Maar ze hebben zich aan 1 stuk door zo lief en geduldig gedragen! Echte toppertjes. Ik ben ook hartstikke trots op Leo en Dorothea, dat zij Frou Frou en Patsy hebben geshowd!

Ik ben ook ontzettend trots op Manon en Tim en Basic. Zij kwamen langs voor de Canicross demonstratie. Basic zag er werkelijk prachtig uit en hij is zo’n lieve lieve schat van een hond. Mega-relaxed liet hij de dag over zich heen komen. Meerdere mensen kwamen me zeggen dat het wel heel erg jammer is dat Basic een kopvlek heeft. Omdat hij zo’n prachtig gebouwde hond is met een heerlijk karakter. En ik heb daar nog eens over na lopen denken…. Ja en nee. Basic is prachtig, ja. En ja, een hond als Basic zou je misschien wel heel graag de fokkerij in zien gaan. Aan de andere kant doen we hem ook tekort. Hij is wat hij is en hij is perfect zo.

Dorothea met Patsy:

Fritzi on the run:

Fritzi netjes staaaaaa:

Frou Frou  (Toetiefroetie) on the run:

comments