Lidmaatschap NCDH na 26 jaar opgezegd

Gisteren, op 23 april 2022, was er een Algemene Leden Vergadering van de NCDH. Er zou voor of tegen het voorstel gestemd worden “fokken met kopvlekken”. Een werkgroep waar ik zelf in heb gezeten, als grote voorstander van het toelaten van honden met een kopvlek, had een voorstel gemaakt om honden met een kopvlek toe te gaan laten in de fokkerij.

Het geval wil namelijk dat uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken (o.a. door de Universiteit Utrecht) onomstotelijk is bewezen dat we nog maar op één manier het aantal dove pups verder naar beneden kunnen brengen en dat is door te gaan fokken met honden met kopvlekken.

Op de vergadering stemde 21 mensen tegen het voorstel om te gaan fokken met kopvlekken en 9 mensen voor. Moet je je voorstellen, anno 2022 geeft de ras vereniging van de Dalmatische Hond nog steeds voorrang aan schoonheid (en we hebben het hier over een extra zwart of bruin vlekje!) boven gezondheid!

Het is beschamend. Het is droevig. Het is ongelofelijk.

Hoe dan ook, na 26 jaar heb ik mijn lidmaatschap van de NCDH opgezegd. Ik wens geen lid te zijn van een club waar de mens doofheid laat prevaleren boven kopvlekken.

Nederland plaatst zichzelf hiermee ook in een achterlijke positie. In landen als o.a. Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland, Canada, Amerika is het wel toegestaan om honden met kopvlekken te gebruiken in de fokkerij….

comments