Biscuit

Hoe Biscuit bij ons kwam. En waarom Biscuit?

Ik wilde heel erg graag Dalmatische Honden gaan fokken. En dus ging ik op zoek naar de fokker waar mijn teefje vandaan moest komen. Dat was begin 2008. En ik kwam bij Stephanie Yates terecht, van de kennel Caprilli’s/Millviews. Wij hadden gelijk een heel fijn contact en haar manier van Dalmatische Honden fokken sprak me enorm aan. Zo vol liefde en passie! Bovendien vind ik de door haar gefokte honden van een prachtig type en spreekt het zachtaardige, vrolijke en mooi gevoelige karakter van de honden mij zo aan! Stephanie had plannen om in de toekomst een nest te fokken met Tegan en Holly.

Stephanie woonde toentertijd nog in Engeland. We hebben veel gemaild en gebeld en toen Stephanie naar Duitsland verhuisde, ben ik haar op gaan zoeken. En heb ik kennis gemaakt met Tegan, Caprilli’s Guardian Angel. Ik zag Tegan en viel direct op haar. Ze heeft een prachtige lieve uitstraling, een fantastisch zachtaardig karakter en zij is helemaal mijn type. Ik voelde direct een hele goede klik. Ik vond haar gewoon in 1 woord geweldig.

Caprilli’s Guardian Angel – Tegan – de prachtige moeder van Biscuit:

Toentertijd was nog niet bekend wie de vader van het nestje zou gaan worden. Ik heb dat met spanning afgewacht. Toen Stephanie me vertelde dat dit definitief Chilli Pepper in Raul zou worden, was ik zo blij! Carro is een hele lieve, leuke reu met een geweldig zacht karakter. Ik was (en ben) zeer in mijn nopjes over deze combinatie. Tegan is een dochter van de fantastische Fancy (Jilloc’s Fancy me at Millview) en de geweldige Gregor (Rocca al Mare Congregare). Tegan heeft in de 5de generatie (en daarachter) op haar stamboom een flink aantal honden van de beroemde Dalmatier kennel Dallas, van Ann-Marie Hammarlund. Carro is de zoon van Olbero Olympic Playa (die weer een zoon is van de beroemde Dr Fox by Salsusa) en T-Cart made by Love. Carro’s voorouders gaan terug naar vele beroemde oude Engelse lijnen. Engels met een prachtige vleug Scandinavisch.

Chilli Pepper in Raul – Carro – Biscuit’s papa:

Stephanie en Tegan op weg naar Carro met het vliegtuig. Zoals je ziet is Tegan er nogal nuchter onder:-)

Tegan drachtig, in haar werpkist zittende, wachtend op wat komen gaat:

Toen na 2 lange jaren wachten dit langverwachte nestje van Tegan en Carro werd geboren (in februari 2010), waren we in de zevende hemel! Er werden 12 prachtige gezonde puppy’s geboren, 7 teefjes en 5 reutjes. Kijk! Daar ligt Biscuit, die witte:-)!

Toen de pups 6 weken oud waren en zij de gehoortest achter de rug hadden, zijn Leo en ik naar Duitsland gereden. Het was een dik 10 uur durende rit. Alle puppy’s waren beide zijde horend dus het kon allemaal niet beter. Ik kon mijn keuze gaan maken uit 4 prachtige geschikte teefjes en ik had eerste keus. Heerlijk! Nu had ik gedacht dat het kiezen heel moeilijk zou worden. Stephanie belde en mailde me dagelijks met foto’s van de hondjes en uitleg over hoe de hondjes zich ontwikkelde qua karakter. Ze waren alle vier leuk:-). Stephanie heeft de vier teefjes een voor een aan ons laten zien, ze vertelde over het karakter, ze vertelde over de sterke en minder sterke punten van de puppy’s. En wij namen eens goed de tijd om ze allemaal goed te bestuderen. Ik had met mezelf afgesproken dat ik vooral op het karakter zou letten. Ik wilde een hondje dat zou passen bij mij, mijn roedel en mijn plannen. En steeds viel mijn oog op Millviews Bells and Whistles. Ik vond haar zo schattig! Ze speelde graag met haar broertjes en zusjes en met de volwassen honden. Maar ze kon zichzelf ook prima vermaken. Ze reageerde heel rustig en relaxed op een standje van “oma” Tara, ze liet zich keurig opvoeden door oma Fancy, tante Holly en door de leuke Cocker Spaniel Lucy en…. ze maakte zo prachtig contact met ons! Net als haar moeder keek ze met haar super donkere oogjes recht in mijn ziel en raakte mijn hart. En ik was hopeloos verloren:-)! Het werd dus Millviews Bells and Whistles en het lange wachten, tot we haar mochten gaan halen, kon beginnen.